Automata öntözőrendszer kiépítés

Cégünk teljes körű kertépítéssel foglalkozik, mely magbába foglalja az ezzel kapcsolatos összes munkát. Szolgáltatásaink között megtalálható az automata öntözőrendszer kiépítés is, mely megkönnyíti a mindennapos öntözést kertjében. Nagyon fontos, hogy már a tervezéskor tudjuk, hogy milyen növényekből mennyi kerül elhelyezésre az adott telken.

Nem minden növénynek kell ugyanakkora mennyiségű vizet eljuttatni. A vízmennyiség mindig az adott növényzet függvénye. Ezen információk tudatában szakképzett kollégáink biztosítják a megfelelő kivitelezést. Építéskor külön figyelmet fordítunk a berendezések és szivattyúk elhelyezésére.

Fontos nagy figyelmet szentelni az alakelemek kiválasztásakor, hiszen miután összeállítottuk a rendszert már nehezen cserélhetőek. A hosszú távú felhasználás érdekében a lehető legnagyobb odafigyeléssel kell összeállítani egy-egy öntözőrendszert. Gondos odafigyeléssel kell összeilleszteni az alkatrészeket, hogy később semmiképpen ne eresszen. A hibásan összeállított csővezeték rendszerek az idő múlásával vagy az időjárás okozta dilatációknak köszönhetően könnyedén széteshetnek.

Erre különösképpen oda kell figyelni, amikor az automata öntözőrendszer kiépítése zajlik. Ennek a rendszernek köszönhetően gyakorlatilag percre pontosan be tudjuk időzíteni a rendszert. Elengedhetetlen, a pázsit megfelelően homogén öntözése, ezért kivitelezéskor, külön figyelmet fordítunk a megfelelő távolságokra és szórófejek sugárzási szögeire.

A legmegfelelőbb időpontok beállítására is figyelmet kell fordítani, hiszen nem lehet a nagy melegben elindítani a locsolórendszereket.

Egy rosszul beállított locsolás akár a növények életébe is kerülhet, hiszen könnyen megéghetnek locsolás hatására a nyári nagy melegekben.